HEM > NYHETER

NYHETER

Ascom lanserar en uppgraderad version av sin framgångsrika smartphone samt ett nytt patientkallelse- och kommunikationssystem på årets Vitalis mässa i Göteborg, 25-27 april.

newspicture

-Vårt huvudfokus är mobila arbetsflöden inom vården och det är alltid extra roligt och spännande att kunna lansera nya intressanta lösningar och produkter på Vitalis. I år lanserar vi två, eller faktiskt tre nyheter på den nordiska marknaden, säger Aage Rask Andersen, VD för Ascom Norden.

Ascom Myco 2 är uppföljaren till Ascom Myco – en smartphone speciellt utvecklad och designad för sjukvården. Den är egentligen så mycket mer än en smartphone, med Ascom Myco kan arbetsflöden göras lika mobila som vårdteamet. Målet är att vårdteamet ska få mer tid med varje patient genom att göra viktig information tillgänglig på ett effektivt och enkelt sätt där man behöver den, när man behöver den.

Ascom Telligence är en ny avancerad lösning för patientkallelse och kommunikation. Den bygger på funktioner som gör det enklare för patienten att både hantera sin fysiska närmiljö men också att kontakta vårdteamet både genom röstkommunikation och olika typer av larmfunktionalitet. Ascom Telligence skapar trygghet för patienten, sparar tid och underlättar kommunikationen för vårdteamet.

Den tredje nyheten är en programvara för datainsamling av vitalparametrar för visualisering och presentation – Ascom Digistat. Mjukvaran samlar kontinuerligt in information om patienten från patientnära utrustning, t. ex. patientmonitorer och infusionspumpar för att göra den tillgänglig på datorer, storskärmar eller mobila enheter. Det gör det enkelt för olika experter inom vårdteamet både att monitorera en patient och diskutera åtgärder inom teamet oavsett om de befinner sig på olika platser inom vårdenheten.

Ascom ställer ut med egen monter men är också en del av Intelligent Hospital Pavilon där flera branschkollegor tillsammans visar olika typer av vårdscenarion.

I vår monter har vi dessutom ett eget Speaker’s Corner där vi kör korta presentationer med tid för diskussioner efteråt. Presentationerna handlar om allt från ”Den isolerade patienten” till ”Standard smartphone vs. specialbyggd smartphone” avslutar Aage Rask Andersen.

Läs mer på vår kampanjsajt för Vitalis 2017

För ytterligare information kontakta;

Aage Rask Andersen, Managing Director - Nordic Mgmt: T 031 55 91 55,

Email: aage.raskandersen@ascom.com